Tuesday, January 20, 2015

MIAW MIAW DI RUMAH PANGISudah lebih enam bulan tiada gambar kucing di sini. Ramai yang bertanya: miaw-miaw di Rumah Pangi apa khabar?

Saya kurang pasti, sama ada itu benar-benar pertanyaan tentang kucing; atau hanya cubaan mahu mengurat tuan kucing dengan cara yang halus. Kalau iya, jangan malu-malu kucing bah. Cakap saja terus-terang. Kalau kena cara, saya ini lelaki yang sangat mudah digoda.

Tapi selaku insan budiman yang tidak suka buruksangka, saya anggap pertanyaan-pertanyaan itu semunya jujur tanpa niat terselindung, ketam di balik bakau. Maka, gambar ini menukilkan khabar tentang kucing-kucing yang kalian rindui itu.

Foto-foto ini sebenarnya bukti lama. Tapi situasinya sekarang tidak banyak berbeza dengan yang ini. Nampak sihat dan bahagia, kan?
— at Banglo Kucing Darul Tungau.


Meet my talented co-artist, Mdm. Whiskes, the Siamese cat. When I was in Jeddah, she used to send me 'message' via FB and Whatsapp. That how clever this cat is!


Bukti perbualan Tuan Kucing di Jeddah dan Mdm. Whiskes di KK.


Hujan lebat di Sabandar. One of my cats (Casey) is still roaming around, somewhere out there. Mungkin kelaparan, mungkin kesejukan. 😞 Jiran-jiran sekampung; minta tolong bagitau kalau ternampak ya. cc: Pn.Rosnani Putehh, CikguMajrinMajor Sumarr dan CikguZaliha Badhrinn


Hujan makin lebat. Kucingku belum pulang

Ini bukan kucing yang hilang. Ini kucing lain, yang minta ditanak jadi nasi. 😎No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...